Magyar ételek

Egyéb







Baranyai zöldségleves

Egy sz√°l s√°rgar√©pa- √©s petrezselyemgy√∂keret v√©kony karik√°ra, egy fej hagym√°t apr√≥ kock√°ra v√°gunk, √©s a zs√≠rban halv√°ny s√°rg√°ra pir√≠tjuk. Hozz√°adjuk a t√∂bbi z√∂lds√©get, megs√≥zzuk, fedŇĎ alatt p√°roljuk, v√©g√ľl beletessz√ľk a karfiolt r√≥zs√°ira szedve, a z√∂ldbors√≥t √©s gomb√°t. Ha minden z√∂lds√©g megpuhult m√°r, fel√∂ntj√ľk a sz√ľks√©ges v√≠zzel, √©s kis l√°ngon fŇĎzz√ľk. Adunk hozz√° 1 k√°v√©skan√°l apr√≥ra v√°gott z√∂ld petrezselymet, majd fŇĎzz√ľk bele levesbe val√≥ t√©szt√°t. Ez lehet met√©lt, galuska, m√°j- vagy burgonya gomb√≥c, rizs. Ha t√°pl√°l√≥ √©s finomabb levest akarunk, toj√°s s√°rg√°j√°val √©s tejf√∂llel sŇĪr√≠tj√ľk. A levesest√°lba elkavarjuk a toj√°ss√°rg√°j√°t 1 kan√°l tejf√∂llel, √©s lassan r√°csurgatjuk a levest.

Hozzávalók:
- 30-40 dkg vegyes zöldség
- 3 dkg zsír
- 1 toj√°ss√°rg√°ja
- 1 kanál tejföl
- 1 kis fej karfiol
- 1 marék zöldborsó
- 1-2 gomba
- só, zöldpetrezselyem


A közzététel dátuma: 2008-08-16



 2 

Összesen: 86 db




Magyar ételek
Levesek


Látogatók száma: 700898