Magyar ételek

Egyéb







Burgony√°s h√ļsgomb√≥cleves

A burgony√°t k√°posztareszelŇĎn megreszelj√ľk. Hozz√°keverj√ľk a dar√°lt h√ļst, a fokhagym√°t, borsot, toj√°st √©s annyi lisztet, hogy k√∂nnyen gy√ļrhat√≥ massz√°t kapjunk. A kever√©kbŇĎl kis gomb√≥cokat k√©sz√≠t√ľnk, ezeket annyi zs√≠ros, √≠zl√©s szerint megs√≥zott forr√≥ v√≠zben fŇĎzz√ľk 15 percig, amennyi levest akarunk. A megfŇĎtt gomb√≥cokat kiszedj√ľk. A tejf√∂lbŇĎl egy kev√©s liszttel habar√©kot k√©sz√≠t√ľnk, a levesbe √∂ntj√ľk, egyszer felforraljuk, majd a gomb√≥cokat beletessz√ľk. Forr√≥n t√°laljuk.

Hozzávalók:
- 4 k√∂z√©pnagys√°g√ļ burgonya
- 15 dkg dar√°lt h√ļs (lehet marad√©k fŇĎtt, s√ľlt, esetleg f√ľst√∂lt h√ļs)
- 1 gerezd foghagyma
- 1 toj√°s
- 1 dl tejföl
- liszt, zsír, bors


A közzététel dátuma: 2008-08-18



 7 

Összesen: 86 db




Magyar ételek
Levesek


Látogatók száma: 719519