Magyar ételek

Egyéb







Csontleves tejfölös derelyével

A csontokat megmossuk, √©s 1,5 l v√≠zben feltessz√ľk fŇĎni. A z√∂lds√©get megtiszt√≠tjuk, a mennyis√©g fel√©t feldaraboljuk, √©s hozz√°tessz√ľk. A t√∂bbi z√∂lds√©get, a burgony√°t, zellert, karal√°b√©t, apr√≥ kock√°ra v√°gjuk. A hagym√°t egy kev√©s olajban megpir√≠tjuk, erre dobjuk a z√∂lds√©gkock√°kat, √©s megp√°roljuk. Megsz√≥rjuk a liszttel, petrezselyemmel, szerecsendi√≥val, csontl√©vel feleresztj√ľk, beletessz√ľk a leveskock√°t, √©s r√°szŇĪrj√ľk az eg√©sz csontlevet. Puh√°ra fŇĎzz√ľk. A k√ľl√∂n kivett levesbe fŇĎz√∂tt derely√©vel tal√°ljuk.

A derelye készítése:
A lisztbŇĎl √©s a toj√°sb√≥l, csipetnyi s√≥val √≠zes√≠tve, levest√©szt√°t k√©sz√≠t√ľnk, v√©konyra ny√ļjtjuk, majd 3-4 cm-es kock√°ra v√°gjuk. Mindegyiknek a k√∂zep√©re egy kis halom sŇĪrŇĪ tejf√∂lt tesz√ľnk √©s sarkosan √∂sszehajtjuk. A sz√©leit bel√ľlrŇĎl kenj√ľk meg toj√°sfeh√©rj√©vel, kicsit nyomkodjuk le.

Hozzávalók:
- 50 dkg csont
- 1 h√ļsleveskocka
- 30 dkg vegyes zöldség
- 15 dkg burgonya
- 1/2 zeller
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1/2 karalábé
- 1 csomó petrezselyem
- 1 gerezd foghagyma
- 5 dkg liszt
- 1/2 dl olaj
- só, paprika, szerecsendió

A derelyéhez:
- 1 toj√°s
- 10 dkg liszt
- 1 dl tejföl
- só, kevés víz


A közzététel dátuma: 2008-08-24



 13 

Összesen: 86 db




Magyar ételek
Levesek


Látogatók száma: 708142