Magyar ételek

Egyéb







Erdélyi berbécs gulyás

A birkah√ļsr√≥l minden h√°rty√°t, faggy√ļt elt√°vol√≠tunk, √©s mos√°s ut√°n forr√°sban l√©vŇĎ ecetes v√≠zzel leforr√°zzuk. 6-8 percig forr√≥ v√≠zben fŇĎni tessz√ľk. Amint felforrt, a g√©zbe k√∂t√∂tt fŇĪszereket √©s a megtiszt√≠tott hagym√°t, fokhagym√°t beletessz√ľk a levesbe. A levest megs√≥zzuk, √©s lassan forraljuk. K√∂zben a z√∂lds√©get megtiszt√≠tjuk, √©s ujjnyi has√°bokra szeletelj√ľk, majd a leveshez adjuk. Amikor a h√ļs √©s a z√∂lds√©g f√©lpuha, beletessz√ľk a szint√©n has√°bra v√°gott, megtiszt√≠tott burgony√°t √©s a megmosott, 8 cikkre v√°gott kelk√°poszt√°t. A levest nem szabad keverni. Amint puh√°ra fŇĎtt, a fŇĪszerzacsk√≥t kiemelj√ľk, a levest √≥vatosan t√°lba szedj√ľk, meghintj√ľk petrezselyemmel √©s forr√≥n t√°laljuk.
 
Hozzávalók:
- 1,25 kg juhh√ļs, szegye √©s combja (marha l√°bsz√°rb√≥l vagy sert√©s l√°bsz√°rb√≥l, lapock√°b√≥l is k√©sz√≠thetj√ľk; miut√°n ezek nem csontos h√ļsok, 1 kg-ot haszn√°ljunk fel)
- 25 dkg vegyes zöldség
- 1 fej k√∂z√©pnagys√°g√ļ v√∂r√∂shagyma
- 3 cikk fokhagyma
- 10-15 szem egész bors
- 1 fej, kb. 60-70dkg-os kelk√°poszta
- 60 dkg burgonya
- 1-2 babérlevél
- 1 evŇĎkan√°l finomra v√°gott z√∂ld petrezselyem
- 2 dkg só
- egy kevés csombor, majoránna, köménymag

A közzététel dátuma: 2008-08-26



 14 

Összesen: 86 db




Magyar ételek
Levesek


Látogatók száma: 718636