Magyar ételek

Egyéb







Erd√©lyi h√ļsleves

A h√ļsb√≥l, csontb√≥l √©s z√∂lds√©gekbŇĎl 1 l v√≠zzel, kis l√°ngon, gy√∂ngy√∂zve h√ļslevest fŇĎz√ľnk, majd leszŇĪrj√ľk. A tejf√∂lbe elkeverj√ľk a toj√°ss√°rg√°kat, a fŇĪszern√∂v√©nyeket (met√©lŇĎhagyma, kapor, zeller z√∂ld, lesty√°n lev√©l), √©s √°lland√≥ kever√©s mellett, lassan a leszŇĪrt levesbe csurgatjuk. A zseml√©bŇĎl, egy kev√©s vajon, pir√≠tott kock√°t k√©sz√≠t√ľnk. A levest r√°√∂ntj√ľk, √©s forr√≥n t√°laljuk.

Hozzávalók:
- 60 dkg marhal√°bsz√°r
- 30 dkg riskacsont
- 20 dkg vegyes zöldség, zeller és karalábé szelet
- 10 dkg kelk√°poszta
- 10 szem fekete bors
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 zsemle
- 1 csomó zöldpetrezselyem
- 1 dl tejföl
- 2 toj√°ss√°rg√°ja
- met√©lŇĎhagyma, kapor, zeller z√∂ld
- citromlé, lestyán levél


A közzététel dátuma: 2008-08-27



 16 

Összesen: 86 db




Magyar ételek
Levesek


Látogatók száma: 708223