Magyar ételek

Egyéb







Erdélyi tárkonyos halleves

A megtiszt√≠tott, has√°bra v√°gott z√∂lds√©get, hagym√°t, fokhagym√°t forr√≥ v√≠zben felt√©ve s√≥val, borssal, 1-2 √≥r√°n √°t forraljuk. LeszŇĪrj√ľk. A megtiszt√≠tott halapr√≥l√©kot bes√≥zzuk, √©s legal√°bb 1/2 √≥r√°n √°t bes√≥zva tartjuk. Az enyh√©n megsavany√≠tott, leszŇĪrt l√©be tessz√ľk a halat a finomra v√°gott t√°rkonnyal egy√ľtt, √©s 15 - 20 percig lassan forraljuk. Tejf√∂l√∂s habar√°ssal sŇĪr√≠tj√ľk, √©s toj√°ssal elkevert tejf√∂lre t√°laljuk. A halfejrŇĎl leszedj√ľk a h√ļst, √©s az ikr√°val, tejjel √ļgy osztjuk el a t√°ny√©rokon, hogy minden t√°ny√©rra egyenlŇĎen jusson. A levesben fŇĎt z√∂lds√©get is hozz√° t√°laljuk.

Hozzávalók:
- Halfej, ikra, haltej
- 1 kis fej hagyma
- 20 dkg vegyes zöldség
- 6-8 szem bors
- 1 cikk fokhagyma
- 2 dkg tárkonylevél
- 2 dkg cukor
- 5 dkg liszt
- 2 dl tejföl
- l toj√°s
- só, ecet


A közzététel dátuma: 2008-08-28



 17 

Összesen: 86 db




Magyar ételek
Levesek


Látogatók száma: 700714