Magyar ételek

Egyéb







ErŇĎleves

A h√ļst megdar√°ljuk, a sz√°rnyasapr√≥l√©kot feldaraboljuk, a csontokat felapr√≠tjuk, √©s leforr√°zzuk. A vegyes z√∂lds√©get, zellert, gomb√°t v√©kony szeletekre v√°gjuk. A kelk√°poszt√°t √©s a hagym√°t eg√©szben haszn√°ljuk fel. Ezeket az anyagokat faz√©kba tessz√ľk, hozz√°adjuk a toj√°sfeh√©rj√©t, a paradicsomp√ľr√©t, majd fakan√°llal alaposan elkeverj√ľk. Fel√∂ntj√ľk hideg v√≠zzel (vagy csontl√©vel), idŇĎnk√©nt megkevergetve felforraljuk. Megs√≥zzuk, fŇĪszerezz√ľk, majd lass√ļ, egyenletes forral√°ssal tov√°bb fŇĎzz√ľk. Felforral√°s ut√°n m√°r nem szabad kevergetni, mert zavaross√° v√°lik. A fŇĎz√©si idŇĎtartam 3-4 √≥ra. Ezut√°n √°tszŇĪrj√ľk, a felsz√≠n√©rŇĎl a zs√≠rt leszedj√ľk. Forr√≥n,cs√©sz√©ben t√°laljuk, ekkor tessz√ľk bele a toj√°skocsony√°t. Ny√°ron lehŇĪtve, hidegen is t√°lalhat√≥.

Hozzávalók:
- 50 dkg sov√°ny marhah√ļs
- 75 dkg marhacsont, szárnyasaprólék
- 2 tojásfehérje
- 4 dkg paradicsomp√ľr√©
- 50 dkg vegyes zöldség
- 10 dkg zeller
- 10 dkg kelk√°poszta
- 1 dkg fokhagyma
- 5 dkg vöröshagyma
- 5 dkg gomba
- 3 dkg só
- 2 egész bors


A közzététel dátuma: 2008-08-29



 19 

Összesen: 86 db




Magyar ételek
Levesek


Látogatók száma: 700705