Magyar ételek

Egyéb







FŇĪszeres h√ļsgomb√≥cleves

A h√ļst, szalonn√°t, kolb√°szt feldaraboljuk √©s ledar√°ljuk. Reszel√ľnk hozz√° kb. 20 dkg h√°mozott burgony√°t. Elkeverj√ľk k√©t toj√°sfeh√©rj√©vel √©s egy eg√©sz toj√°ssal, s√≥val, borssal, kev√©s szerecsendi√≥t reszel√ľnk r√°, majd megsz√≥rjuk petrezselyemz√∂lddel. J√≥l elkeverj√ľk, √©s kicsit pihenni hagyjuk. Kev√©s olajon a lisztbŇĎl vil√°gos r√°nt√°st k√©sz√≠t√ľnk, tesz√ľnk bele z√∂ldpetrezselymet, felengedj√ľk Veget√°val elkevert 1 l v√≠zzel. Lisztezett k√©zzel apr√≥ gomb√≥cokat form√°lunk √©s belefŇĎzz√ľk a k√©sz levesbe. Tejf√∂llel elkeverve t√°laljuk.

Hozzávalók:
- 25 dkg dar√°lt h√ļs
- 5-6 dkg kolb√°sz
- 5 dkg f√ľst√∂lt szalonna
- 3 db burgonya
- 3 toj√°s
- 1/2 dl olaj
- 1 kan√°l liszt
- 1 dl tejföl
- s√≥, t√∂r√∂tt bors, z√∂ldpetrezselyem, met√©lŇĎhagyma, szerecsendi√≥


A közzététel dátuma: 2008-09-05



 25 

Összesen: 86 db




Magyar ételek
Levesek


Látogatók száma: 708224