Magyar ételek

Egyéb







Gomb√°s h√ļsleves

ElŇĎbb k√©sz√≠ts√ľk el a met√©lt t√©szt√°t; a lisztbŇĎl a toj√°sokkal, s√≥val √©s kb. negyed poh√°rnyi v√≠zzel kem√©ny t√©szt√°t gy√ļrunk. V√©konyra ny√ļjtjuk, 5-6 cm sz√©les cs√≠kokra v√°gjuk, ezeket egym√°sra helyezve, apr√≥ra felvagdaljuk, √©s szit√°ra rakjuk sz√°radni. A h√ļst megmosva, hideg v√≠zben tessz√ľk fel, √©s kis l√°ngon fŇĎzz√ľk kb. 60 percig. Ekkor megs√≥zzuk, beletessz√ľk a gomb√°t, a burgony√°t (term√©szetesen megh√°mozva, felvagdalva), √©s fedŇĎ alatt, kis l√°ngon tov√°bb fŇĎzz√ľk. A s√°rgar√©p√°t √©s a hagym√°t megtiszt√≠tva, feldarabolva serpenyŇĎben, olvasztott margarinban √°tpir√≠tjuk. Mikor a burgonya csaknem puha, beletessz√ľk a levesbe a t√©szt√°t, √©s m√©g 10-15 percig fŇĎzz√ľk. Ekkor adjuk hozz√° a pir√≠tott z√∂lds√©geket √©s az aludttejet. M√©g 5-10 percig fŇĎzz√ľk, majd t√°laljuk; mielŇĎtt asztalra adjuk, meghintj√ľk apr√≥ra vagdalt petrezselyemz√∂lddel, kaporral vagy zeller z√∂lddel, √©s megsz√≥rjuk t√∂r√∂tt borssal.

Hozzávalók:
- 80 dkg marhah√ļs
- 16 szem közép nagy burgonya
- 20 dkg sampinyon gomba
- 2 szál sárgarépa
- 4 kis fej vöröshagyma
- 1/2 l aludttej
- 2 evŇĎkan√°l √©tolaj vagy olvasztott margarin
- törött bors, só, zeller zöld vagy kapor ízlés szerint

A tésztához:
- 4 toj√°s
- 20 dkg liszt


A közzététel dátuma: 2008-09-07



 27 

Összesen: 86 db




Magyar ételek
Levesek


Látogatók száma: 700708