Magyar ételek

Egyéb







Habart almaleves

A fah√©jat, a szegfŇĪszeget √©s a citrom h√©j√°t egy kev√©s v√≠zben kifŇĎzz√ľk. A megmosott alm√°t v√©konyan megh√°mozzuk, n√©gyfel√© v√°gjuk, a magh√°z√°t elt√°vol√≠tjuk. Cukros, enyh√©n s√≥zott vizet k√©sz√≠t√ľnk, felforraljuk, √©s az egyenletes szeletk√©kre (vagy kock√°kra) v√°gott alm√°t belet√©ve felforraljuk. A fŇĪszerek leszŇĪrt lev√©t beletessz√ľk a levesbe, √©s √∂sszeforraljuk.

Habar√°st k√©sz√≠t√ľnk: a lisztet egy m√©lyebb t√°lk√°ba tessz√ľk, hozz√°adjuk a tejf√∂l egy r√©sz√©t, habverŇĎvel sim√°ra dolgozzuk, majd hozz√°√∂ntj√ľk a tejf√∂l t√∂bbi r√©sz√©t. A forr√°sban levŇĎ leveshez adjuk, √°lland√≥ kever√©s mellett. Felforraljuk, √©s addig fŇĎzz√ľk, m√≠g elf√∂vi a liszt nyers √≠z√©t. Tejjel √©s feh√©r borral √≠zes√≠thetj√ľk, citrommal enyh√©n savany√≠thatjuk. Hidegen √©s melegen egyar√°nt t√°lalhat√≥.

Hozzávalók:
- 50 dkg alma
- 20 dkg cukor
- 1 g egész fahéj
- 1 szegfŇĪszeg
- 5 g só
- 3 dl tejföl
- 5 dkg liszt
- 1 dl fehér bor
- 1 citrom
- 5 dl tej


A közzététel dátuma: 2008-09-09



 29 

Összesen: 86 db




Magyar ételek
Levesek


Látogatók száma: 732009