Magyar ételek

Egyéb







Hern√°di csontleves

Mikor a velŇĎs csontot v√°s√°roljuk, v√°gassuk kett√© hossz√°ban, hogy otthon k√∂nnyŇĪszerrel ki tudjuk szedni belŇĎle a velŇĎt. A csontot egy csomag megtiszt√≠tott levesz√∂lds√©ggel megfŇĎzz√ľk. S√≥val, borssal, k√∂m√©nymaggal √©s egy k√∂r√∂mnyi bab√©rlev√©llel √≠zes√≠tj√ľk, majd zsemlesz√≠nŇĪ r√°nt√°ssal besŇĪr√≠tj√ľk √©s csom√≥, apr√≥ra v√°gott z√∂ldpetrezselymet is hint√ľnk bele. Ha felforrt, beletessz√ľk a nyersen kock√°kra v√°gott velŇĎt, √©s lassan m√©g 10 percig forraljuk. (Ha k√ľl√∂n akarjuk fogyasztani a velŇĎt, k√∂ss√ľk muszlin darabba, √©s √≠gy engedj√ľk a levesbe.) T√°lal√°skor a t√°l alj√°n egy toj√°ss√°rg√°j√°t sim√°ra kever√ľnk 1 dl tejf√∂llel, √©s erre merj√ľk a forr√≥ levest. Sz√°razon pir√≠tott zsemleszeleteket k√≠n√°lunk hozz√°.

Hozzávalók:
- 1 kg velŇĎs csont
- 1 csomó leveszöldség
- 1 csomó zöldpetrezselyem
- 1 toj√°ss√°rg√°ja
- 1 dl tejföl
- zsír és liszt a rántáshoz
- só, bors, köménymag, babérlevél


A közzététel dátuma: 2008-09-13



 33 

Összesen: 86 db




Magyar ételek
Levesek


Látogatók száma: 700656