Magyar ételek

Egyéb







H√ļsos z√∂ldbableves

A megtiszt√≠tott, zsenge z√∂ldbabot 1 cm-es darabokra v√°gjuk, t√∂bbsz√∂ri v√°lt√°ssal bŇĎ v√≠zben megmossuk. A k√©sz√≠tendŇĎ leves mennyis√©g√©nek megfelelŇĎ vizet felforraljuk, megs√≥zzuk, beledobjuk a z√∂ldbabot, √©s lass√ļ forral√°ssal puh√°ra fŇĎzz√ľk. K√∂zben a megtiszt√≠tott √©s finomra v√°gott v√∂r√∂shagym√°t aranys√°rg√°ra fonnyasztjuk, majd hozz√°adjuk a finomra d√∂rzs√∂lt fokhagym√°t, √©s pirospaprik√°val sz√≠nezz√ľk. A kis kock√°kra v√°gott s j√≥l megmosott sert√©sh√ļst a hagym√°ra tessz√ľk, megs√≥zzuk, √©s egy kev√©s v√≠zzel, fedŇĎ alatt, puh√°ra p√°roljuk. A megfŇĎtt z√∂ldbabhoz hozz√°adva puh√°ra √∂sszeforraljuk. Vil√°gosbarna petrezselymes r√°nt√°st k√©sz√≠t√ľnk, tejf√∂llel, egy kev√©s v√≠zzel f√∂lengedj√ľk √©s ber√°ntjuk vele a levest. Bet√©tnek csipetk√©t adunk.

Hozzávalók:
- 20 dkg sert√©scomb, csont n√©lk√ľl
- 30 dkg friss zöldbab
- 5 dkg zsír
- 4 dkg liszt
- 10 dkg vöröshagyma
- 1 dkg fokhagyma
- 1 dkg pirospaprika
- 2 dl tejföl
- 1 dkg só
- 1 csomó zöldpetrezselyem
 
Csipetkéhez:
- 1 toj√°s
- 8 dkg liszt
- lestyánlevél


A közzététel dátuma: 2008-09-18



 39 

Összesen: 86 db




Magyar ételek
Levesek


Látogatók száma: 709938