Magyar ételek

Egyéb







H√ļsleves

A h√ļst √©s a csontot gondosan megmossuk, √©s kb. 4 l hideg v√≠zben fŇĎni tessz√ľk. Lassan felforraljuk. Megs√≥zzuk, hozz√°adjuk a borsot. Nyitott faz√©kban kb. 3-4 √≥r√°ig lassan, egyenletesen fŇĎni hagyjuk. K√∂zben megtiszt√≠tjuk a z√∂lds√©get. A levesz√∂lds√©get has√°b alak√ļra feldaraboljuk, √©s a levest bez√∂lds√©gelj√ľk. Hozz√°adjuk a hagym√°t, a paradicsomp√ľr√©t, √©s √ļjb√≥li felforral√°s ut√°n a h√ļs megpuhul√°s√°ig, takar√©kl√°ngon fŇĎzz√ľk. FŇĪszerezz√ľk gy√∂mb√©rrel √©s szerecsendi√≥val. A tŇĪzrŇĎl lev√©ve n√©h√°ny percig √ľlep√≠tj√ľk, majd leszŇĪrj√ľk. Az utols√≥ harmad√°t k√ľl√∂n szŇĪrj√ľk le, √©s ebbe fŇĎzz√ľk bele a leves bet√©tet. M√©g jobb, ha k√ľl√∂n ed√©nyben, egy kis s√≥s v√≠zben fŇĎzz√ľk ki. A h√ļst t√°lal√°sig egy kev√©s levessel fedve melegen tartjuk, √©s k√∂zvetlen√ľl t√°lal√°s elŇĎtt szeletelj√ľk fel.

Hozzávalók:
- 1 kg marhah√ļs (fartŇĎ, szegy, l√°bsz√°r stb.)
- 1/2 kg, ritka csont
- 30 dkg vegyes zöldség
- 20 dkg zeller
- 10 dkg karalábé
- 10 dkg kelk√°poszta
- 10 dkg vöröshagyma
- 2 dkg fokhagyma
- 1 dkg paradicsomp√ľr√©
- 3 dkg só
- 2 dkg egész bors
- gyömbér, szerecsendió, lestyán


A közzététel dátuma: 2008-09-19



 37 

Összesen: 86 db




Magyar ételek
Levesek


Látogatók száma: 719539