Magyar ételek

Egyéb







Kelkáposzta krémleves

A csontokb√≥l a z√∂lds√©ggel, hagym√°val, s√≥val erŇĎlevest k√©sz√≠t√ľnk. A kelk√°poszt√°t felszeletelve faz√©kba tessz√ľk, r√°szŇĪrj√ľk a levest, megborsozzuk, majd a kelt j√≥ puh√°ra fŇĎzz√ľk. A vajb√≥l √©s a lisztbŇĎl k√©sz√≠tett vil√°gos r√°nt√°ssal ber√°ntjuk. Ezut√°n az eg√©szet felforraljuk, √©s finom szit√°n √°tt√∂rj√ľk. A tejsz√≠nnel elkevert toj√°ss√°rg√°j√°t √°lland√≥an keverve habverŇĎvel beletessz√ľk. Az apr√≥ kock√°ra v√°gott f√ľst√∂lt szalonn√°t megpir√≠tjuk, r√°tessz√ľk a karik√°ra v√°gott virslit, √©s n√©h√°ny pillanatig egy√ľtt s√ľtj√ľk. A levest cs√©sz√©kbe t√°laljuk, √©s elosztva a tetej√©re tessz√ľk a szalonn√°val pir√≠tott virslit.

Hozzávalók:
- 30 dkg sertéscsont
- 10 dkg sárgarépa
- 5 dkg petrezselyemgyökér
- 3 dkg hagyma
- 2 dkg só
- 1 g törött bors
- 40 dkg kelk√°poszta
- 4 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 3 dkg f√ľst√∂lt szalonna
- 1 p√°r virsli
- 1 dl tejszín
- 1 toj√°ss√°rg√°ja


A közzététel dátuma: 2008-09-23



 44 

Összesen: 86 db




Magyar ételek
Levesek


Látogatók száma: 708145