Magyar ételek

Egyéb







Lakodalmas leves

A megmosott csontot 4 l v√≠zben feltessz√ľk fŇĎni. Kis l√°ngon egy √≥r√°ig fŇĎzz√ľk, k√∂zben a habj√°t leszedj√ľk. LeszŇĪrj√ľk √©s ebben a l√©ben tessz√ľk fel a marhah√ļst, k√©sŇĎbb a csirkeh√ļst takar√©kl√°ngon fŇĎni. Hozz√°adjuk az √∂sszes fŇĪszereket, veget√°t, megs√≥zzuk, majd fedŇĎ alatt puh√°ra p√°roljuk. Az apr√≥ra v√°gott z√∂lds√©get egy kev√©s vajban megp√°roljuk. √Ėssze√∂ntj√ľk, √©s apr√≥ra v√°gott petrezselyemmel megsz√≥rva t√°laljuk.

Hozzáválók:
- 1 kg-os csirke
- 1 kg marhah√ļs
- 1 kg ritka csont (velŇĎs csont)
- 3 kan√°l leves √≠zes√≠tŇĎ (vegeta) vagy h√ļsleveskocka
- 3 fej vöröshagyma
- 2 szál póréhagyma
- 30 dkg vegyes zöldség
- 10 dkg karalábé
- 10 dkg k√°poszta
- 10 dkg kelk√°poszta
- 1 csomó zöldpetrezselyem
- 1 kan√°l szemes bors
- 5 db szegfŇĪbors
- 1/2 kan√°l kakukkfŇĪ
- 1 babérlevél
- 3 dkg vaj
- törött bors


A közzététel dátuma: 2008-09-27



 48 

Összesen: 86 db




Magyar ételek
Levesek


Látogatók száma: 709951