Magyar ételek

Egyéb







Majors√°gi leves

A marha- √©s a sert√©sh√ļst, valamint a be√°ztatott √©s kicsavart zseml√©t finom t√°rcs√°j√ļ h√ļsdar√°l√≥n megdar√°ljuk. Az apr√≥ kock√°kra v√°gott szalonn√°t √ľvegesre pir√≠tjuk, √©s megpir√≠tjuk benne a finomra v√°gott hagyma fel√©t. Hozz√°tessz√ľk a z√ļzott fokhagym√°t, megsz√≥rjuk v√°gott z√∂ldpetrezselyemmel, √∂sszekeverj√ľk, √©s a h√ļsba tessz√ľk. Megs√≥zzuk, borsozzuk, major√°nn√°val √©s pirospaprik√°val fŇĪszerezz√ľk, bele√ľtj√ľk a toj√°st, √©s nagyon j√≥l √∂sszegy√ļrjuk. Apr√≥ gomb√≥cokat form√°lunk belŇĎle, √©s enyh√©n s√≥s v√≠zben majdnem puh√°ra fŇĎzz√ľk ŇĎket. K√∂zben a finomra v√°gott hagym√°t zs√≠rban megfonnyasztjuk, megsz√≥rjuk v√°gott z√∂ldpetrezselyemmel, hozz√°tessz√ľk a met√©ltre v√°gott vegyes z√∂lds√©get, a c√©kl√°t √©s a zellert. Megs√≥zzuk, borsozzuk, egy kis bab√©rlev√©llel fŇĪszerezz√ľk, √©s m√©rs√©kelt tŇĪz√∂n f√©lig puh√°ra p√°roljuk. Ekkor f√∂lengedj√ľk v√≠zzel, hozz√°tessz√ľk a kis gomb√≥cok fŇĎzŇĎlev√©t is, majd a lask√°ra v√°gott k√°poszt√°t, a kock√°kra v√°gott burgony√°t √©s az ugyan√≠gy felapr√≠tott friss paradicsomot (vagy ennek megfelelŇĎ paradicsomp√ľr√©t). Ism√©t megs√≥zzuk, borsozzuk, √©s egy√ľtt tov√°bb fŇĎzz√ľk. MielŇĎtt teljesen megpuhul, beletessz√ľk a h√ļsgomb√≥cokat; ha kell, ut√°nas√≥zzuk, fŇĪszerezz√ľk, majd √©tel√≠zes√≠tŇĎvel √©s citroml√©vel √≠zes√≠tj√ľk k√©szre fŇĎzz√ľk. Forr√≥n, tejf√∂llel t√°laljuk.

Hozzávalók:
- 10 dkg marha apr√≥ h√ļs
- 10 dkg sert√©s apr√≥ h√ļs
- 2 dkg zsír
- 3 dkg szalonna
- 1 zsemle
- 1 toj√°s
- 20 dkg fejes k√°poszta
- 10 dkg vegyes zöldség
- 10 dkg hagyma
- 40 dkg burgonya
- 10 dkg friss paradicsom
- 2 dl tejföl
- 1 csomó zöldpetrezselyem
- 1 cikk fokhagyma
- 5 dkg zeller
- 1 citrom
- s√≥, bab√©rlev√©l, t√∂r√∂tt bors, major√°nna, pirospaprika, √©tel√≠zes√≠tŇĎ


A közzététel dátuma: 2008-09-29



 53 

Összesen: 86 db




Magyar ételek
Levesek


Látogatók száma: 700652