Magyar ételek

Egyéb







Malacaprólék-leves

A malacapr√≥l√©kot megtiszt√≠tjuk, √©s apr√≥ darabokra v√°gjuk (√ļgy, mint a sz√°rnyasapr√≥l√©kot a raguleveshez). A finomra v√°gott hagym√°t 5 dkg zs√≠rban megpir√≠tjuk, megsz√≥rjuk pirospaprik√°val, √©s a j√≥l megmosott malacapr√≥l√©kot beletessz√ľk. S√≥zzuk, t√∂r√∂tt borssal, bab√©rlev√©llel fŇĪszerezz√ľk, √©s fedŇĎ alatt, idŇĎnk√©nt megkeverve, majdnem puh√°ra p√°roljuk. Ezut√°n annyi v√≠zzel engedj√ľk fel, amennyi levest k√≠v√°nunk k√©sz√≠teni belŇĎle, √©s felforraljuk. Majd a lisztbŇĎl √©s zs√≠rb√≥l r√≥zsasz√≠nŇĪre pir√≠tott r√°nt√°ssal a levest ber√°ntjuk, √©s a h√ļst teljesen puh√°ra fŇĎzz√ľk. T√°lal√°s elŇĎtt citroml√©vel √≠zes√≠tj√ľk, a tejf√∂lt elkeverj√ľk benne, √©s forr√≥n t√°laljuk.

Hozzávalók:
- 1,5 kg malacapr√≥l√©k (k√∂r√∂m, f√ľl, farok, m√°j stb.)
- 10 dkg zsír
- 20 dkg hagyma
- 3 g pirospaprika
- 4 dkg só
- 4 dkg liszt
- 5 dl tejföl
- 1 g törött bors
- 1/2 babérlevél
- 1/4 citrom


A közzététel dátuma: 2008-09-30



 54 

Összesen: 86 db




Magyar ételek
Levesek


Látogatók száma: 732643