Magyar ételek

Egyéb







Marosmenti szárnyasaprólék-leves

A megtiszt√≠tott csirkeapr√≥l√©kot az elŇĎzŇĎleg kifŇĎz√∂tt kb. 2 l csontl√©ben feltessz√ľk fŇĎni. A z√∂lds√©geket apr√≥ kock√°ra v√°gjuk, meghintj√ľk a fele petrezselyemmel, √©s egy kev√©s csontlevet al√°√∂ntve puh√°ra p√°roljuk. Vil√°gos, petrezselymes r√°nt√°ssal ber√°ntjuk. A gomb√°t v√©konyan felszeletelj√ľk, √©s kev√©s olajban megpir√≠tjuk, a z√∂ldbors√≥t k√ľl√∂n megfŇĎzz√ľk, √©s valamennyi anyagot egybe√∂ntj√ľk. T√°rkonnyal √≠zes√≠tett tejf√∂llel elkeverj√ľk. (Egy kev√©s t√°rkonyecetet is tegy√ľnk bele.) Vajas galusk√°t fŇĎzz√ľnk bele.

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkeaprólék
- 40 dkg sertéscsont (vagy marhacsont)
- 10 dkg zöldborsó
- 5 dkg gomba
- 20 dkg vegyes zöldség
- 5 dkg zeller
- 1/2 vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 1 csomó zöldpetrezselyem
- 1/2 dl olaj
- liszt, tárkonylevél (tárkonyecet), só, bors


A közzététel dátuma: 2008-10-01



 55 

Összesen: 86 db




Magyar ételek
Levesek


Látogatók száma: 719875