Magyar ételek

Egyéb







Paradicsomleves

A megmosott csontot hideg v√≠zben feltessz√ľk fŇĎni. Felforr√°s ut√°n megs√≥zzuk, z√∂lds√©gelj√ľk, hozz√°adjuk a hagym√°t, zeller z√∂ldet. √öjb√≥l felforraljuk, majd lass√ļ, egyenletes forral√°ssal kb. 2-3 √≥r√°n √°t fŇĎzz√ľk. A h√ļslevessel azonos m√≥don szŇĪrj√ľk le. A z√∂lds√©ges csontlevet a paradicsomp√ľr√© k√©tharmad r√©sz√©vel elkeverj√ľk. Forrni tessz√ľk. K√∂zben elk√©sz√≠tj√ľk a feh√©r r√°nt√°st. Zs√≠rt olvasztunk, belekeverj√ľk a lisztet, addig keverj√ľk takar√©kl√°ngon, am√≠g kifeh√©redik, habzik. Lev√©ve hozz√°adjuk a paradicsomp√ľr√© megmaradt harmadr√©sz√©t, r√∂vid ideig l√°ngra t√©ve pir√≠tjuk, majd √ļjb√≥l lev√©ve, f√∂lengedj√ľk hideg v√≠zzel, √©s sim√°ra keverj√ľk. A forr√°sban levŇĎ leveshez adjuk, a leves √°lland√≥ kever√©se mellett. Gyorsan felforraljuk, majd takar√©kra t√©ve j√≥l kiforraljuk. K√∂zben cukrozzuk. A szikkadt zseml√©ket 1 cm-es kock√°kra v√°gjuk, √©s zs√≠rral megkent s√ľtŇĎtepsin k√∂z√©p meleg s√ľtŇĎben megpir√≠tjuk.

Hozzávalók:
- 50 dkg vegyes csont
- 30 dkg vegyes zöldség
- 20 dkg paradicsomp√ľr√©
- 4 dkg zsír
- 2 dkg só
- 5 dkg hagyma
- 5 dkg cukor
- 1 csomó zeller zöld
 
Betéthez:
- 2 zsemle
- 2 dkg zsír


A közzététel dátuma: 2008-10-10



 61 

Összesen: 86 db




Magyar ételek
Levesek


Látogatók száma: 709936