Magyar ételek

Egyéb







Spárgakrémleves

A csontb√≥l, a z√∂lds√©gbŇĎl erŇĎs csontlevet fŇĎz√ľnk (kb. 6 dl-t), leszŇĪrj√ľk, √©s ebben puh√°ra fŇĎzz√ľk az apr√≥ra darabolt sp√°rg√°t. 4 dkg vajb√≥l √©s a lisztbŇĎl vil√°gos r√°nt√°st k√©sz√≠t√ľnk, √©s ber√°ntjuk a levest. SzŇĎrszit√°n √°tpassz√≠rozzuk, majd visszat√©ve a tŇĪzre, hozz√°adjuk a tejet, √©s felforraljuk. Ut√°na √≠zes√≠tj√ľk. A zseml√©t kis kock√°kra v√°gjuk, √©s aranys√°rg√°ra pir√≠tjuk a marad√©k vajban. T√°lal√°s elŇĎtt a levesbe √∂ntj√ľk a toj√°ss√°rg√°j√°val sim√°ra kevert tejsz√≠nt, majd t√°lal√°skor a pir√≠tott zsemle kock√°t. Forr√≥n t√°laljuk.

Hozzávalók:
- 50 dkg csont
- 10 dkg vegyes zöldség
- 50 dkg sp√°rga
- 6 dkg vaj
- 4 dkg liszt
- 2 dl tej
- 1 toj√°ss√°rg√°ja
- 1 dl tejszín
- 1 zsemle
- só, cukor


A közzététel dátuma: 2008-10-18



 69 

Összesen: 86 db




Magyar ételek
Levesek


Látogatók száma: 719930