Magyar ételek

Egyéb







√öjh√°zi ty√ļkleves

A ty√ļkot alaposan megtiszt√≠tjuk, fej√©t, nyak√°t, l√°b√°t lev√°gjuk, ezut√°n eg√©szben, megfelelŇĎ nagys√°g√ļ faz√©kba tessz√ľk. √Ėnt√ľnk r√° bŇĎven vizet, hozz√°tessz√ľk a v√∂r√∂shagym√°t, fokhagym√°t (eg√©szben). Ha a h√ļs f√©lig megpuhult, beletessz√ľk a feldarabolt z√∂lds√©get, a r√≥zs√°ira szedett karfiolt, a f√©lbev√°gott gomb√°kat √©s a z√∂ldbors√≥t. Ezut√°n megs√≥zzuk, megborsozzuk, tesz√ľnk bele 1-2 kisebb gy√∂mb√©rgy√∂keret, egy kev√©s reszelt szerecsendi√≥t, √©s takar√©kl√°ngon, lassan az eg√©szet puh√°ra fŇĎzz√ľk. A lev√©bŇĎl kiszed√ľnk 5-6 dl-t, √©s c√©rnamet√©ltet fŇĎz√ľnk bele. A megfŇĎtt ty√ļkot feldarabolva elŇĎmeleg√≠tett t√°lra rakjuk, √©s a levessel egy√ľtt t√°laljuk.

Hozzávalók:
- 1 ty√ļk
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 1 karalábé
- 1/2 zeller
- 10 dkg kelk√°poszta
- 25 dkg karfiol
- 10 dkg zöldborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg gomba
- 1 kevés szerecsendió
- gyömbérgyökér, só, törött bors


A közzététel dátuma: 2008-10-28



 79 

Összesen: 86 db




Magyar ételek
Levesek


Látogatók száma: 700895