Magyar ételek

Egyéb







Váradi zöldségleves

A vegyes z√∂lds√©get, a k√°poszt√°t, a zellert finom met√©ltre v√°gjuk. Egy kev√©s vajban megfonnyasztjuk az apr√≥ra v√°gott hagym√°t √©s p√≥r√©hagym√°t, majd beletessz√ľk a z√∂lds√©gf√©l√©ket, megsz√≥rjuk v√°gott z√∂ldpetrezselyemmel, √©s m√©rs√©kelt tŇĪz√∂n egy kiss√© megpir√≠tjuk. Hozz√°adjuk a z√ļzott fokhagym√°t, megs√≥zzuk, t√∂r√∂tt borssal √©s kakukkfŇĪvel fŇĪszerezz√ľk. F√∂lengedj√ľk a h√ļslevessel √©s m√©g n√©h√°ny dl v√≠zzel, √©s beletessz√ľk a j√≥l megmosott fejtett babot. Felforraljuk, azut√°n m√©rs√©kelt tŇĪz√∂n, lass√ļ forral√°ssal puh√°ra fŇĎzz√ľk. K√∂zben a kifliket ceruza vastags√°g√ļ karik√°ba v√°gj√°k, √©s a megvajazott s√ľtŇĎlemezen megpir√≠tjuk. Ha a levesben a z√∂lds√©g megpuhult, egy r√©sz√©t szŇĪrŇĎvel kivessz√ľk √©s √°tt√∂rj√ľk. A z√∂lds√©gp√©pet melegen tartjuk, hogy v√≠ztartalma elp√°rologjon, majd kisebb halmokat rakunk belŇĎle a kiflikarik√°kra. Megsz√≥rjuk reszelt sajttal, egy csipetnyi reszelt szerecsendi√≥val fŇĪszerezz√ľk, √©s olvasztott vajjal megcs√∂p√∂gtetve, tetej√©t piros-ropog√≥sra pir√≠tjuk. A megfŇĎtt levest, ha kell, ut√°nas√≥zzuk, √≠zes√≠tj√ľk, √©s forr√≥n t√°laljuk. A pir√≠tott kiflit k√ľl√∂n t√°lon szolg√°ljuk fel hozz√°.

Hozzávalók:
- 20 dkg vegyes zöldség
- 10 dkg friss k√°poszta
- 10 dkg fejtett bab
- 5 dkg zeller
- 3 dkg hagyma
- 3 dkg póréhagyma
- 4 dkg vaj
- 4 dkg reszelt sajt
- 1 l h√ļsleves (leveskock√°b√≥l)
- 2 kifli
- 1 cikk fokhagyma
- 1 csomó zöldpetrezselyem
- s√≥, bors, kakukkfŇĪ, szerecsendi√≥


A közzététel dátuma: 2008-10-29



 80 

Összesen: 86 db




Magyar ételek
Levesek


Látogatók száma: 708227