Egy fél fej vöröshagymát apróra vágunk, és olajban üvegesre pároljuk. Rátesszük az apró kockákra vágott füstölt húst, a pirospaprikát, egy kicsit föleresztjük, majd rátesszük a savanyú káposztát, és annyi vizet öntünk rá, amennyi két ujjnyira ellepi. Közben a vékonyra szeletelt gombát egy kevés olajban megpirítjuk, megborsozzuk, és az 1 liter vízzel felszaporított leveshez adjuk. Világos rántást készítünk, egy kevés hagymát reszelünk bele, és a levest berántjuk. Beletesszük a vékonyra szeletelt füstölt kolbászt, és tejföllel felforraljuk.
Hozzávalók:
- 40 dkg savanyú káposzta
- 15 dkg nyers füstölt tarja
- 1 dl olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 késhegynyi pirospaprika
- 10 dkg gomba
- 1 késhegynyi törött bors
- 5 dkg liszt
- 10 dkg füstölt kolbász
- 1,5 dl tejföl