Magyar ételek

Egyéb







Velemi tejfölös bableves

A sz√°raz babot a felhaszn√°l√°s elŇĎtti napon be√°ztatjuk. M√°snap j√≥l √°tmossuk. Z√∂lds√©ges csontl√©ben vagy ha van, f√ľst√∂lt h√ļsl√©ben tessz√ľk fel fŇĎni. Egy kev√©s zs√≠rban finomra v√°gott hagym√°t pir√≠tunk, pirospaprik√°val, s√≥val, sim√°ra d√∂rzs√∂lt fokhagym√°val fŇĪszerezz√ľk, √©s a forr√°sban levŇĎ levesbe tessz√ľk. Vil√°gosbarna (pirospaprik√°val fŇĪszerezett) r√°nt√°st k√©sz√≠t√ľnk, ezt hideg v√≠zzel √©s tejf√∂llel sim√°ra keverj√ľk. Ha a bab puha, a levest ber√°ntjuk. FŇĪszerezz√ľk, ut√°nas√≥zzuk, √≠zl√©s szerint egy kev√©s ecettel √≠zes√≠tj√ľk. Csipetk√©t fŇĎz√ľnk bele.

Hozzávalók:
- 30 dkg vegyes csont
- 20 dkg vegyes zöldség
- 20 dkg sz√°raz bab
- 2 dkg só
- 4 dkg zsír
- 10 dkg liszt
- 3 dkg vöröshagyma
- 1 dkg fokhagyma
- 1 g pirospaprika
- 2 dl tejföl


A közzététel dátuma: 2008-10-31



 82 

Összesen: 86 db




Magyar ételek
Levesek


Látogatók száma: 700642