Magyar ételek

Egyéb







Zalai gombócleves

A kappant, a marhah√ļst, a velŇĎs csontot hideg v√≠zben feltessz√ľk fŇĎni. A z√∂lds√©gekkel √©s a fŇĪszerekkel √∂t √≥r√°ig fŇĎzz√ľk takar√©kl√°ngon, amikor megpuhult leszŇĪrj√ľk. A burgony√°t megreszelj√ľk, hozz√°adjuk a levesbŇĎl kivett √©s ut√°na megdar√°lt marhah√ļst, a toj√°sokat, az apr√≥ra v√°gott, pir√≠tott f√ľst√∂lt szalonn√°t, a reszelt; pir√≠tott v√∂r√∂shagym√°t, petrezselymet, s√≥t, borsot. A j√≥l √∂sszedolgozott massz√°b√≥l gomb√≥cokat form√°lunk, √©s a levesbe fŇĎzz√ľk. A fŇĎtt kappanh√ļst √©s a z√∂lds√©geket a gomb√≥cokkal egy√ľtt rakjuk t√°lra.

Hozzávalók:
- 1 kg kappan
- 70 dkg marhal√°bsz√°r
- 50 dkg velŇĎs csont
- 10 dkg gomba
- 30 dkg vegyes zöldség
- 5 dkg zeller
- 5 dkg karalábé
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg kelk√°poszta
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kiskan√°l petrezselyem
- 1 nagy burgonya
- 2 toj√°s
- 5 dkg f√ľst√∂lt szalonna
- paradicsomp√ľr√©, s√≥, bors, s√°fr√°ny


A közzététel dátuma: 2008-11-02



 84 

Összesen: 86 db




Magyar ételek
Levesek


Látogatók száma: 700641