Magyar ételek

Egyéb







Zellerkrémleves

Z√∂lds√©ges csontlevet k√©sz√≠t√ľnk. A megtiszt√≠tott, f√∂lszeletelt zellert vajban, fedŇĎ alatt, puh√°ra p√°roljuk. Zs√≠rj√°ra les√ľtj√ľk, liszttel meghintj√ľk, √°tpir√≠tjuk, a leszŇĪrt csontl√©vel √©s tejjel f√∂lengedj√ľk. Megs√≥zzuk, borsozzuk, √©s puh√°ra fŇĎzz√ľk. Forr√≥n √°tt√∂rj√ľk. A toj√°ss√°rg√°j√°t a tejsz√≠nnel elhabarjuk, √©s egy kev√©s levessel, habverŇĎvel elkeverj√ľk. Majd a t√∂bbi leveshez adjuk, habverŇĎvel val√≥ √°lland√≥ kever√©s mellett. A toj√°ss√°rg√°s tejsz√≠n hozz√°ad√°sa ut√°n m√°r nem szabad forralni. Bet√©tk√©nt zsemlekock√°t adunk hozz√°.

Hozzávalók:
- 50 dkg vegyes csont
- 30 dkg vegyes zöldség
- 12 dkg liszt
- 80 dkg zeller
- 3 dkg só
- 10 dkg vaj
- 1,5 dl tejszín
- 2 toj√°ss√°rg√°ja
- 2 dl tej
- törött bors


A közzététel dátuma: 2008-11-03



 85 

Összesen: 86 db




Magyar ételek
Levesek


Látogatók száma: 700664