Magyar Ă©telek

Egyéb







Velős derelye

A reszelt hagymát egy parányi zsiradékban üvegesre pirítjuk, rátesszük a petrezselymet, elkeverjük, hozzáadjuk a velőt, sót, borsot, a tojásokat felverjük, a morzsolt áztatott zsemlével együtt belekeverjük. Kinyújtott tészta egyik felére egyenlő távolságra halmokat rakunk belőle kis kanállal, ráhajtjuk a tészta másik felét, és derelyevágóval feldaraboljuk. Sós vízben kifőzzük. Előételnek is jó.

Hozzávalók:
- 30 dkg velő
- 1/2 zsemle
- 2 tojás
- 1 kávéskanál reszelt hagyma
- só, törött bors, zöldpetrezselyem
 
Tésztához:
- 10 dkg liszt
- 2 tojás
- sĂł


A közzététel dátuma: 2008-11-25



 20 

Összesen: 20 db




Magyar Ă©telek
Levesbetétek


Látogatók száma: 708986