Magyar ételek

Egyéb







Gombapaprik√°s t√ľk√∂rtoj√°ssal

Az apr√≥ra v√°gott hagym√°t zs√≠rban megpir√≠tjuk, a l√°ngr√≥l lev√©ve megsz√≥rjuk paprik√°val. Egy kev√©s vizet √∂nt√ľnk al√°, elkeverj√ľk √©s a l√°ngra visszat√©ve zs√≠rj√°ra pir√≠tjuk. Beletessz√ľk az egyforma szeletekre v√°gott gomb√°t, megs√≥zzuk, √©s idŇĎnk√©nt kevergetve m√©rs√©kelt tŇĪz√∂n majdnem puh√°ra p√°roljuk. K√∂zben lecs√≥t adunk hozz√°, majd a tejf√∂l√∂s habar√°ssal besŇĪr√≠tve j√≥l √∂sszeforraljuk. T√ľk√∂rtoj√°ssal t√°laljuk. A t√ľk√∂rtoj√°ss√ľtŇĎben egy kev√©s zs√≠rt forr√≥s√≠tunk, √©s a toj√°sokat √≥vatosan bele√ľtj√ľk. M√©rs√©kelt tŇĪz√∂n s√ľtj√ľk √ļgy, hogy a feh√©rje megszil√°rduljon, de a s√°rg√°ja puha maradjon. Lap√°ttal emelj√ľk ki. K√©sz√≠thetj√ľk √ļgy is, hogy a gombapaprik√°s tetej√©re √ľtj√ľk a toj√°sokat, √ľgyelve, hogy s√°rg√°juk egybemaradjon. Meghintj√ľk reszelt sajttal, √©s a s√ľtŇĎbe t√©ve felsŇĎ l√°ngon addig s√ľtj√ľk ŇĎket, m√≠g a toj√°sfeh√©rj√©k √∂ssze nem √°llnak.

Hozzávalók:
- 60 dkg gomba
- 4 toj√°s
- 5 dkg zsír
- 1 fej hagyma
- 2 dkg só
- 2 dkg pirospaprika
- 4 dl tejföl
- 3 dkg liszt
- 10 dkg lecsó (idényben zöldpaprika, paradicsom)
- reszelt sajt


A közzététel dátuma: 2008-11-28



 4 

Összesen: 21 db




Magyar ételek
Gombás ételek


Látogatók száma: 708295