Magyar Ă©telek

Egyéb







Gombatorta tojásfészekkel

A lisztből, 1 tojássárgájából és a margarinból, sóval, egy kevés vízzel tésztát gyúrunk. Egy-két órát pihentetjük hideg helyen, majd kinyújtjuk akkorára, hogy egy tortaforma kibélelésére elegendő legyen. Közben olajban megpirítjuk a karikákra vágott vöröshagymát, majd kivesszük az olajból, és a nagyobb darabokra vágott gombát pároljuk meg benne. A gombát is tányérra szedjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, elkeverjük a tejföllel. A ki bélelt forma aljára terítjük a pirított hagymát, erre a gombát, ezután a tejfölös habot és megsütjük. Majd a négy tojássárgáját helyezzük rá, megszórhatjuk reszelt sajttal is, visszatoljuk a sütőbe, amíg a sajt meg nem olvad.

Hozzávalók:
- 40 dkg gomba
- 5 tojás
- 2 fej vöröshagyma
- 25 dkg liszt
- 12 dkg margarin
- 1 dl olaj
- 1 dl tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
- só, zöld petrezselyem


A közzététel dátuma: 2008-12-02



 11 

Összesen: 21 db




Magyar Ă©telek
Gombás ételek


Látogatók száma: 720191