Magyar Ă©telek

Egyéb







Gombás rizottó

Fél liter vizet egy csipet sóval és 5 dkg vajjal felforralunk. Beletesszük az átválogatott, megmosott rizst, s ha ismét felforr, lefedve a sütőbe megpároljuk. A többi vajban megpirítjuk (világosra) az aprított vöröshagymát, rátesszük a megmosott, kockákra vágott gombát, megsózzuk, borsozzuk, s hirtelen megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet, a főtt zöldborsót, s az egészet összekeverjük a párolt rizzsel, valamint a reszelt sajt felével. Négy kivajazott öblös csészébe osztjuk a masszát, és tálalásig forrásban levő vízbe állítjuk a csészéket. Forrón tálra borítjuk, és minden rizottóhalom tetejét sajttal meghintve adjuk asztalra, külön paradicsommártással.

Hozzávalók:
- 25 dkg gomba
- 24 dkg rizs
- 25 dkg zöld
- 4 dkg vöröshagyma
- 10 dkg vaj vagy zsĂ­r
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 csomó zöldpetrezselyem
- borsókonzerv, törött bors, só


A közzététel dátuma: 2008-12-05



 9 

Összesen: 21 db




Magyar Ă©telek
Gombás ételek


Látogatók száma: 720158