Magyar Ă©telek

Egyéb







Gombás tekercs

A lisztből a vajjal és a tejjel besamelt főzünk, majd kihűtve a tojások sárgáját, egy csipet sót és a tojások kemény habbá vert fehérjét adjuk hozzá. Kizsírozott, kilisztezett tepsi be ujjnyi vastagon beleöntjük, mérsékelt tűznél megsütjük, akár a piskótatésztát, de nem szárítjuk ki túlságosan. Közben a gombát megtisztítjuk és fölszeleteljük, a vajban vagy zsírban a reszelt vöröshagymával együtt megpároljuk, sóval, törött borssal ízesítjük, és addig pároljuk, míg a saját levét el nem főtte. Ekkor a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük, és finomra vágott petrezselyemmel hintjük meg. A kisült tésztát forró tálra borítjuk, rásimítjuk a sűrű gombamártást, összetekerjük, és megöntözzük olvasztott vajjal.

Hozzávalók:
a tésztához:
- 20 dkg liszt
- 1 diĂłnyi vaj
- 5 dl tej
- 3 tojás
- sĂł

Mártáshoz:
- 35 dkg gomba
- 1 diĂłnyi vaj
- 1 kávéskanál vöröshagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl tejföl
- 1 csomĂł petrezselyem
- sĂł, bors


A közzététel dátuma: 2008-12-06



 10 

Összesen: 21 db




Magyar Ă©telek
Gombás ételek


Látogatók száma: 708290