Magyar ételek

Egyéb







Májas töltött gomba

A m√°jat apr√≥ra v√°gjuk, √©s az √ľvegesre p√°rolt v√∂r√∂shagym√°ra tessz√ľk, fŇĪszerezz√ľk, meghintj√ľk liszttel, majd a tejet hozz√°√∂ntve elkeverj√ľk √©s felforraljuk. √Ātt√∂rj√ľk, felvert toj√°ssal elkeverj√ľk, konyakkal √≠zes√≠tj√ľk. Az egyforma gombafejeket citromos s√≥s v√≠zben megfŇĎzz√ľk, megsz√°r√≠tjuk, √©s a m√°jas t√∂ltel√©kkel kettŇĎt √∂sszeragasztunk. A megt√∂lt√∂tt gomb√°kat lisztben, toj√°sban, morzs√°ban megforgatjuk, √©s forr√≥ olajban pirosra s√ľtj√ľk. Barnam√°rt√°ssal t√°laljuk. A m√°rt√°shoz 40 dkg apr√≥ra v√°gott csontot, 20 dkg vegyes z√∂lds√©get egy kev√©s p√°rolt hagym√°n pir√≠tunk, hozz√°adunk 5 dkg zellert, 5 dkg gomb√°t (a sz√°rakat), 1 gerezd fokhagym√°t, s√≥t, t√∂r√∂tt borsot, 1 kan√°l lisztet, 1 kan√°l paradicsomp√ľr√©t, 1 dl v√∂r√∂sbort, 1/2 dl olajban pir√≠tott cukrot, √©s takar√©kl√°ngon fŇĎzz√ľk. √ĀtszŇĪrj√ľk √©s felforraljuk.

Hozzávalók:
- 20 dkg sertésmáj (a fele lehet baromfimájas)
- 1 evŇĎkan√°l v√∂r√∂shagyma
- 1/2 dl olaj
- 1 dl tej
- 2 dkg liszt
- 1 toj√°s
- 2 el konyak
- 40 dkg gombafej
- 1/2 citrom leve
- 5 dkg liszt
- 2 toj√°s
- 12 dkg zsemlemorzsa
- 1 dl olaj
- só, törött bors, majoránna


A közzététel dátuma: 2008-12-10



 15 

Összesen: 21 db




Magyar ételek
Gombás ételek


Látogatók száma: 720226