Magyar Ă©telek

Egyéb







Rántott gomba krokett

A megtisztított gombát apróra vágjuk, vajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a gombát, a petrezselymet, fűszerezzük, és puhára pároljuk. Ha a gomba megpuhult, meghintjük liszttel, fölengedjük a tejjel, majd hozzáadjuk a tojást, és sűrűre főzzük. Ezután egy kivajazott edénybe tesszük, és vajazott papírral letakarjuk. Ha kihűlt, 6 cm-es hengereket formálunk belőle, lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk, és forró zsírban kisütjük.

Hozzávalók:
- 25 dkg gomba
- 3 dkg vaj
- 2 dkg hagyma
- 2,5 dl tej
- 15 dkg zsĂ­r
- 5 dkg liszt
- 1 tojás
- 1/2 csomó zöldpetrezselyem
- törött bors, majoránna

Bundázáshoz:
- 5 dkg liszt
- 2 tojás
- 15 dkg morzsa


A közzététel dátuma: 2008-12-11



 16 

Összesen: 21 db




Magyar Ă©telek
Gombás ételek


Látogatók száma: 720220