Magyar Ă©telek

Egyéb







BorĂ­tott karfiol

A darált húst összekeverjük az apróra vágott szalonnával, a tejben megáztatott zsemlével, a nyers tojással, 1 dl tejföllel, sóval, borssal, majoránnával és kakukkfűvel. Megfőzünk egy fej karfiolt sós vízben, rózsáira szedve, félig puhára. Lecsurgatjuk, egy mélyebb, hideg vajjal megkent tűzálló tálra rakjuk, beborítjuk a húskeverékkel, és a karikára vagdalt burgonyával letakarjuk (előbb ezt is félig megfőzzük). Tetejére terítjük a maradék tejfölt, és forró sütőben 30 percig sütjük, amíg meg nem pirul.

Hozzávalók:
- 30 dkg darált sertéshús
- 1 fej karfiol
- 5 dkg vaj
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 zsemle
- 2 dl tej
- 2 dl tejföl
- 1 tojás
- 1 kanál pirospaprika
- 1 paradicsom
- 1 ágacska rozmaring
- 1 dl olaj
- 50 dkg burgonya
- majoránna, kakukkfű, só, bors


A közzététel dátuma: 2009-01-14



 2 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 700578