Magyar Ă©telek

Egyéb







Debreceni rakott burgonya

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikára vágjuk. A füstölt szalonnát feldaraboljuk, tűzállótálban megpirítjuk, rárakunk egy sor burgonyát, sózzuk, tetejére egy sor kemény tojás-karikát teszünk (az 5 tojást előzőleg keményre főzzük), meghámozzuk, karikákra vágjuk, erre egy sor karikára vágott kolbászt. Ezután ismét burgonya következik, és így rétegezzük tovább az anyagokat. A legfelső sor ismét burgonya legyen. Megsózzuk, meglocsoljuk tejföllel, a tetejére reszelt sajtot szórunk, és forró sütőben 15 percig sütjük. Savanyúsággal vagy fejes salátával adjuk asztalra.
 
Hozzávalók:
- 1 kg közepes nagyságú burgonya
- 5 dkg füstölt szalonna
- 5 tojás
- 20 dkg kolbász
- 2 dl tejföl
- 5 dkg reszelt sajt
- sĂł

A közzététel dátuma: 2009-01-16



 4 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 708167