Magyar Ă©telek

Egyéb







Egyben töltött káposzta

A főtt marhahúst, a füstölt tarját megdaráljuk. Teszünk bele egy apró kockára vágott zöldpaprikát, egy gerezd zúzott fokhagymát, 5 dkg félig főtt rizst, egy nyers tojást, sót, borsot, egy csomó finomra vágott zöldpetrezselymet, majoránnát és borsikafűvet. A gombát egy kevés olajban megpároljuk, megsózzuk, borsozzuk, és a töltelékbe keverjük. A fejes káposztát sós vízben félig puhára főzzük, majd levét lecsurgatjuk, a leveleit megbontjuk, szétnyitjuk, de csak annyira, hogy a fej egybemaradjon. A jól elkevert tölteléket a levelek közé tömködjük. Vékony zsineggel körülkötjük, nehogy széjjel essen. Mély tűzálló tálat kibélelünk nagyon vékony füstölt szalonnaszeletekkel, beletesszük a káposztát. A tetejére is vékony szalonnaszeleteket borítunk. Aláöntünk 1 dl húslevest, mellétesszük a 3 zöldpaprikát, majd a tálat lefedve (alufóliával is lehet), kb. 50 percig sütjük. Ha elkészült, levesszük a fedőt róla, és a tetejét megpirítjuk. Tálalás előtt a zsineget lebontjuk, és tortaszelet formában szeleteljük.
 
Hozzávalók:
- 40 dkg főtt marhahús
- 20 dkg főtt füstölt tarja
- 4 zöldpaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg félig főtt rizs
- 1 nyers tojás
- 10 dkg gomba
- 1 kg káposzta
- 10 dkg füstölt szalonna
- só, törött bors, zöldpetrezselyem, borsikafű, majoránna

A közzététel dátuma: 2009-01-17



 5 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 709758