Magyar Ă©telek

Egyéb







Erdélyi rakott karfiol

A karfiolt rózsáira szedjük és enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és alaposan lecsepegtetjük. A hagymát kevés olajban megpároljuk, meghintjük pirospaprikával, rátesszük a darált húst, megsózzuk, megborsozzuk, és egy rövid ideig pirítjuk. Egy tűzálló tálat jól kivajazunk, alját beborítjuk karfiollal, ráterítjük a hagymás darált húst, rátesszük az apró kockára vágott füstölt húst, meghintjük reszelt sajttal, majd rárakjuk a maradék karfiolrózsákat. A tejfölt elkeverjük egy tojás sárgájával, finomra vágott kaporral és a tálra terítjük. Tetejét meghintjük reszelt sajttal és sütőben megsütjük.
 
Hozzávalók:
- 15 dkg füstölt főtt tarja
- 15 dkg darált sertéshús
- 1,5 kg tisztĂ­tott karfiol
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 dl tejföl
- 5 dkg reszelt hagyma
- 1 tojás sárgája
- 3 dkg vaj
- sĂł, bors, piros paprika, olaj, kapor

A közzététel dátuma: 2009-01-19



 7 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 725950