Magyar Ă©telek

Egyéb







Finomfözelék

A megtisztított, megmosott zöldséget, karalábét egyenletes kis kockákra vágjuk. Olvasztott zsírban majdnem puhára pároljuk, félpuha állapotban sózzuk. Zsírjára lesütjük, hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet, és ezzel is pároljuk. Liszttel megszórjuk, csontlével vagy vízzel fölengedjük. A zöld borsót külön puhára főzzük, és a levével együtt a főzelékbe tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, tejet, és átforraljuk. Összekészítve annyi a különbség, hogy a zöldségeket megfőzzük, és világos petrezselymes rántással sűrítjük be a főzeléket.
 
Hozzávalók:
- 50 dkg vegyes zöldség
- 50 dkg karalábé
- 50 dkg zöld borsó
- 3 dkg sĂł
- 8 dkg zsĂ­r
- 8 dkg liszt
- 4 dkg cukor
- 3 dl tej
- 2 csomó zöldpetrezselyem

A közzététel dátuma: 2009-01-20



 8 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 709075