Magyar Ă©telek

Egyéb







Fűszeres töltött paradicsom

A szalonnát apró kockákra vágjuk, és kiolvasztjuk. A lereszelt hagymát ezen a szalonnazsíron üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott sonkát is. Egy kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott zöldpaprikát is. 10 dkg rizst megtisztítunk, hozzáadjuk, és felengedjük kétszeres mennyiségű vízzel, mint a rizs (mérni kell). Kevés sóval és törött borssal ízesítjük, és takaréklángon fedő alatt puhára pároljuk. A petrezselymet apróra vágjuk, a fokhagymát elkaparjuk, majd a fűszernövényekkel együtt a rizzsel elkeverjük. A paradicsomok tetejét levágjuk, belsejüket kikaparjuk, majd megtöltjük az ízletes, fűszeres, rizses töltelékkel. Kiolajozott tűzálló tálra helyezzük, tetejüket visszarakjuk, mindegyikre teszünk egy vékony vajdarabkát, és sütőben átsütjük.
 
Hozzávalók:
- 20 dkg füstölt tarja
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 8 db paradicsom
- 10 dkg rizs
- 2 db zöldpaprika
- 2 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csipet kakukkfű
- só, törött bors, zöldpetrezselyem, bazsalikom vagy rozmaring

A közzététel dátuma: 2009-01-24



 12 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 700569