Magyar Ă©telek

Egyéb







Gazdag tál

Ez az étel különféle húsokból készül. Egy edényben vizet teszünk fel, és először a feldarabolt marhahúst tesszük bele főni. Ha már kezd puhulni, a sertéshúst adjuk hozzá. (Ha van birkahúsunk, azt is hozzáadjuk, 30 dkg-ot). Teszünk bele egy nagy vörös hagymát, egy gerezd fokhagymát, leveszöldséget, zellert, karalábét, petrezselyem- és zeller zöldet, gyömbért. Megsózzuk, megborsozzuk; majd egy idő után beletesszük a kockára vágott burgonyát, 2-3 szelet szalonnát, csirke- vagy esetleg libaaprólékot, csirkehúst, karikára vágott kolbászt. Ha nagyon gazdagon akarjuk készíteni, főzhetünk bele apró máj- vagy húsgombócokat is. Szerecsendióval fűszerezzük. Ezt az ízekben gazdag ételt változatosan készíthetjük el. A fentieken kívül főzhetünk bele halat, paradicsomot, paprikát, zöldborsót zöldbabot, gombát, káposztát, karfiolt stb., ízlésünktől és a rendelkezésünkre álló nyersanyagoktól függően. Csurgatott tésztát vagy rizst is főzhetünk bele betétként.
 
Hozzávalók:
- 30 dkg marhahĂşs
- 30 dkg sertéshús
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1/2 zeller
- 1/2 karalábé
- 30 dkg burgonya
- 1 csomĂł petrezselyem
- 2 levél zeller zöld
- 1 csipet gyömbér
- sĂł, bors
- 5 dkg füstölt szalonna
- 30 dkg csirkeaprólék
- 5 dkg kolbász
- 1 csipet szerecsendiĂł
- sĂł, bors

A közzététel dátuma: 2009-01-25



 13 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 732078