Magyar Ă©telek

Egyéb







Gombás rakott burgonya

A burgonyát héjában megfőzzük (sós vízben), meghámozzuk, majd karikára vágjuk. A hagymát finoman feldaraboljuk, kevés olajban megpároljuk, hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt gombát. Pároljuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet. Belekeverjük a karikára vágott kolbászt és egy kicsit átpirítjuk. 4 tojást megfőzünk keményre, majd megtisztítjuk héjától. Tűzálló tálat kizsírozunk, meghintjük zsemlemorzsával, majd az aljára rakunk egy sor burgonyát. Enyhén megsózzuk, rárakjuk a gombás kolbász felét, reszelünk rá két kemény tojást, meghintjük reszelt sajttal. Ezután újra burgonya réteg, majd gomba, tojás, reszelt sajt következik. Tetejére burgonya kerüljön. Ezután a tejet, a tejfölt elkeverjük egy tojás sárgájával, kevés sóval és szerecsendióval, majd a tálra öntjük. Tetejét meghintjük reszelt sajttal, és sütőben szép pirosra sütjük. Tűzálló tálban, forrón tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 6 db tojás
- 1 kis fej vöröshagyma
- 20 dkg gomba
- 10 dkg reszelt sajt
- 20 dkg hot-dog kolbász (cserkészkolbász)
- 1 dl tej
- 3 dl tejföl
- só, törött bors, zöldpetrezselyem, kevés zsemlemorzsa, olaj, szerecsendió

A közzététel dátuma: 2009-01-26



 14 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 701544