Magyar Ă©telek

Egyéb







HĂşsos bab

A babot előző este beáztatjuk. Másnap az áztató vízzel együtt feltesszük főni, teszünk bele sót, egy apróra vágott vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát. Csak annyi vizet tegyünk rá, amennyi éppen ellepi. Ha megpuhult és levét elfőtte, félretesszük. A többi hagymát apróra vágjuk, kevés olajban megpároljuk. Rátesszük a paprikát, az apró kockára vágott húst, kicsit pirítjuk, majd kevés vizet aláöntögetve puhára pároljuk. Ha már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldpaprikát, paradicsomot és puhára pároljuk. Ezután kizsírozunk egy mély tűzálló edényt, az aljára terítünk egy sor babot (kb. egyharmadát) erre pörköltet, ismét babot, addig amíg minden elfogy. A pörkölt levét elkeverjük a tejföllel, ráöntjük, sütőbe tesszük, hogy jól összefőjön.
 
Hozzávalók:
- 50 dkg szárazbab
- 50 dkg sertés lapocka
- 3 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál pirospaprika
- só, törött bors, olaj

A közzététel dátuma: 2009-01-28



 17 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 709372