Magyar Ă©telek

Egyéb







Húsos káposztafej

A káposztafejet a torzsájánál kezdve úgy vágjuk ki, hogy a káposzta külső része csak egy ujjnyi vastag legyen. A kivájt káposztát apróra vagdalva megsózzuk, kicsavarjuk, forró zsírban szép sárgára pirítjuk. Ha kihűlt, vegyítjük a többi anyaggal, és ezzel töltjük meg a káposztafejet. Takarjuk be a nyílást egy félretett káposztalevéllel. Forró, sózott vízben a ruhába kötött káposztafejet főzzük 55-60 percig. Tűzálló tálra borítjuk, vajban pirított zsemlemorzsával leöntve 20 percig sütjük.
 
Hozzávalók:
- 1 szép, kerek, kb. 1 kg-os súlyú káposztafej
- 50 dkg sertés darált hús
- 1 tojás
- 6 dkg félpuhára főzött tarhonya
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 2 dkg vaj
- sĂł, bors

A közzététel dátuma: 2009-01-30



 19 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 701556