Magyar ételek

Egyéb







Jászsági káposzta

A káposzta torzsáját és közepét kivájjuk, hogy minél nagyobb üreget kapjunk. A fejet forró vízbe téve néhány percig pároljuk. Vigyázzunk, hogy a káposzta levelei szét ne hulljanak. A darált húsba keverjük a párolt rizst, sóval, borssal, pirospaprikával, borsikafűvel, reszelt gyömbérrel fűszerezzük, és a káposztába tömjük a tölteléket. A füstölt szalonnát apróra vágva kiolvasztjuk. A töltött káposztafejet tűzálló tálba helyezzük, leöntjük a forró szalonnával. A tojásokat elkeverjük a tejföllel, és ezt is a káposztafejre öntjük. Teszünk rá néhány vajdarabkát, és forró sütőben jól átsütjük.
 
Hozzávalók:
- 1 fej káposzta
- 50 dkg darált sertéshús
- 10 dkg rizs
- 5 dkg füstölt szalonna
- 3 tojás
- 2 dl tejföl
- 3 dkg vaj
- só, bors, pirospaprika, gyömbér, borsikafű

A közzététel dátuma: 2009-02-01



 21 

Összesen: 103 db




Magyar ételek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 701531