Magyar Ă©telek

Egyéb







Kapros töltött káposzta

A káposzta főzéséhez egy megfelelő fazekat választunk. Belül beolajozzuk, majd az aljára vékony szalonnaszeleteket helyezünk. A legalsó sorba kb. 25 dkg káposzta kerül. Erre rakjuk a sertéshúsokat, majd ismét a káposztát. A töltelékhez összedolgozzuk a darált húst rizzsel, apróra vágott, megpirított hagymával, sóval, borssal, pirospaprikával, és levelekbe töltve sorba lerakjuk. Erre ismét káposzta következik. Fűszerezzük törött borssal, kaporral, borsikafűvel, törött köménymaggal, leöntjük borral, majd a fazekat jól lezárva, mérsékelt tűzön, lehetőleg sütőben puhára pároljuk. (Alufóliával például jól le lehet zárni.) Ha kész, tálra rakjuk, és tejföllel meglocsolva tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 70 dkg sertéshús (különféle részekből: dagadó, csülök, köröm, lapocka)
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 kg savanyú káposzta
- 1 füstölt csülök
- 15 dkg rizs
- 60 dkg darált hús
- 1 hagyma
- 2 dl tejföl
- 2 dl fehér bor
- kapor, só, bors, szemes bors, borsikafű, kapor, köménymag

A közzététel dátuma: 2009-02-02



 25 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 701548