Magyar Ă©telek

Egyéb







Karalábéfözelék

Az előkészített karalábét egyenletes kis kockákra vágjuk, a zsenge leveleket szintén megmossuk, metéltre vágjuk, és a karalábéhoz keverjük. Forrásban levő vízbe téve felforraljuk. A felforrt főzeléket mérsékelt lángon tovább főzzük, ügyelve arra, hogy a forrás ne maradjon abba. Csak akkor sózzuk meg, amikor már majdnem puha. Világos rózsaszínű rántást készítünk, petrezselymet keverünk bele. A tűzhelyről levéve, tejjel felengedve, simára keverjük, berántjuk a főzeléket, egy kis cukrot teszünk bele, és még 5-6 percig forraljuk. Tálalás előtt adjuk hozzá a törött borsot, sertés- vagy marhahúsokhoz tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 1,5 kg karalábé
- 5 dkg zsĂ­r
- 8 dkg liszt
- 2 dkg cukor
- 1,5 dkg sĂł
- 1 csomó finomra vágott zöldpetrezselyem
- 1 kés hegyni törött bors
- 2 dl tej

A közzététel dátuma: 2009-02-04



 27 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 725478