Magyar Ă©telek

Egyéb







Karfiol pogácsa

A karfiolt gőzben vagy egy kevés vízben puhára főzzük és szitán lecsurgatjuk. Két dkg zsírban halványra pirítjuk a hagymát. 2 dkg lisztből, a megmaradt zsírból, tejjel és esetleg egy kevés karfiol főzőlével sűrű besamelt készítünk, belekeverjük a kinyomott karfiolt, a pirított vöröshagymát, egy egész tojást és egynek a sárgáját. Ízesítjük sóval, vágott zöldpetrezselyemmel, és ha a massza túl puha lenne, kis lángon, állandó keveréssel besűrítjük. Lisztes kézzel kis gombócokat formálunk belőle, amelyeket ellapítva lisztbe, felvert tojásfehérjébe és a zsemlemorzsába bundázva olajban szép rózsaszínűre sütünk. Tejfölt, reszelt sajtot, sajt- vagy paradicsommártást adhatunk hozzá.
 
Hozzávalók:
- 90 dkg karfiol
- 2 tojás
- 4 dkg zsĂ­r
- 2 dkg liszt
- 1 kanál reszelt hagyma
- 0,5 dl tej
- 1 csomó petrezselyemzöld
- 25 dkg liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 2 dl olaj
- sĂł

A közzététel dátuma: 2009-02-08



 30 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 701530