A karfiolt gĹ‘zben vagy egy kevĂ©s vĂzben puhára fĹ‘zzĂĽk Ă©s szitán lecsurgatjuk. KĂ©t dkg zsĂrban halványra pirĂtjuk a hagymát. 2 dkg lisztbĹ‘l, a megmaradt zsĂrbĂłl, tejjel Ă©s esetleg egy kevĂ©s karfiol fĹ‘zĹ‘lĂ©vel sűrű besamelt kĂ©szĂtĂĽnk, belekeverjĂĽk a kinyomott karfiolt, a pirĂtott vöröshagymát, egy egĂ©sz tojást Ă©s egynek a sárgáját. ĂŤzesĂtjĂĽk sĂłval, vágott zöldpetrezselyemmel, Ă©s ha a massza tĂşl puha lenne, kis lángon, állandĂł keverĂ©ssel besűrĂtjĂĽk. Lisztes kĂ©zzel kis gombĂłcokat formálunk belĹ‘le, amelyeket ellapĂtva lisztbe, felvert tojásfehĂ©rjĂ©be Ă©s a zsemlemorzsába bundázva olajban szĂ©p rĂłzsaszĂnűre sĂĽtĂĽnk. Tejfölt, reszelt sajtot, sajt- vagy paradicsommártást adhatunk hozzá.
Hozzávalók:
- 90 dkg karfiol
- 2 tojás
- 4 dkg zsĂr
- 2 dkg liszt
- 1 kanál reszelt hagyma
- 0,5 dl tej
- 1 csomó petrezselyemzöld
- 25 dkg liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 2 dl olaj
- sĂł