Magyar Ă©telek

Egyéb







Karfiol rolád

Elkészítjük a fehér mártást, ha félig kihűlt elkeverjük a tojások sárgájával, majd hozzáadjuk a tojások kemény habját. Jól megzsírozott, lisztezett sütőlemezen 1/2 cm vastagságban elkenjük, és forró sütőben 10-15 percig sütjük. Nedves szalvétára borítjuk, és felcsavarjuk, vagy azonnal töltjük.
 
Töltelék: A karfiolt sós vízben megfőzzük, apróra szétszedjük, összekeverjük az apróra vágott sonkával, a tejföllel, és ezzel a lapot 3/4 részéig megtöltjük, és mint a piskótatekercset összetekerjük. Néhány percre a sütőbe tesszük, hogy a töltelék jól átforrósodjék. Hosszúkás tálra helyezzük, kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, meglocsoljuk 1 dl tejföllel, reszelt sajttal megszórjuk, és forrón tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 5 dkg zsĂ­r
- 8 dkg liszt
- 5 dl tejből készült fehér mártás
- 3 tojás
 
A töltelék:
- 50 dkg karfiol
- 2 dl tejföl
- 3 dkg reszelt sajt
- 5 dkg darált sonka
- sĂł

A közzététel dátuma: 2009-02-10



 32 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 718681