ElkĂ©szĂtjĂĽk a fehĂ©r mártást, ha
félig kihűlt elkeverjük a tojások sárgájával, majd hozzáadjuk a tojások
kemĂ©ny habját. JĂłl megzsĂrozott, lisztezett sĂĽtĹ‘lemezen 1/2 cm
vastagságban elkenjük, és forró sütőben 10-15 percig sütjük. Nedves
szalvĂ©tára borĂtjuk, Ă©s felcsavarjuk, vagy azonnal töltjĂĽk.
TöltelĂ©k: A karfiolt sĂłs vĂzben
megfőzzük, apróra szétszedjük, összekeverjük az apróra vágott sonkával,
a tejföllel, és ezzel a lapot 3/4 részéig megtöltjük, és mint a
piskótatekercset összetekerjük. Néhány percre a sütőbe tesszük, hogy a
töltelék jól átforrósodjék. Hosszúkás tálra helyezzük, kétujjnyi vastag
szeletekre vágjuk, meglocsoljuk 1 dl tejföllel, reszelt sajttal
megszórjuk, és forrón tálaljuk.
Hozzávalók:
- 5 dkg zsĂr
- 8 dkg liszt
- 5 dl tejből készült fehér mártás
- 3 tojás
A töltelék:
- 50 dkg karfiol
- 2 dl tejföl
- 3 dkg reszelt sajt
- 5 dkg darált sonka
- sĂł