Magyar Ă©telek

Egyéb







Káposztás pörkölt

A sertéshúst vékony csíkokra vágjuk. A hagymát apróra vagdalva néhány kanál olajban üvegesre pároljuk. Rátesszük a húst, jól megpirítjuk és megpaprikázzuk. Egy kevés vizet öntünk alá, s 15 percig pároljuk. A káposztát csíkokra vágjuk, a húshoz adjuk, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük kakukkfűvel, és néhány kanál vízzel 10 percig pároljuk. Tűzálló tálba tesszük, a tetejére friss paradicsomot karikázunk, alufóliával vagy fedővel letakarva a sütőben 50-60 percig sütjük.
 
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéshús (lapocka vagy comb)
- 1 kg fejes káposzta
- 3 evőkanál olaj
- 1 kiskanál pirospaprika
- 4 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- só, törött bors, borsikafű

A közzététel dátuma: 2009-02-12



 23 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 701562