Magyar Ă©telek

Egyéb







Káposztás sertéscsülök

A kicsontozott csülkök bőrös részét lángon megperzseljük, a csülköt megsózzuk, borsozzuk, és forró zsírban pirosra sütjük. A feldarabolt hagymát zsírban üvegesre pároljuk, megszórjuk paprikával, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felöntjük vízzel, paradicsompürével, belerakjuk a csülköket, és fedő alatt pároljuk. A káposztát a kiolvasztott szalonnára tesszük, egy kevés vízzel pároljuk, ha félig megpuhult a csülök, hozzáadjuk a káposztához, és most már együtt pároljuk puhára. Leöntjük liszttel elkevert tejföllel, és még egyszer felforraljuk.
 
Hozzávalók:
- 2 nagyobb vagy 4 kisebb csülök (kicsontozva)
- 1 kg savanyú káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg szalonna
- 1 dkg pirospaprika
- 1 kanál liszt
- 2 dl tejföl
- 1 dl olaj
- 1 csipet kakukkfű
- 1 kiskanál paradicsompüré
- sĂł

A közzététel dátuma: 2009-02-13



 24 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 725512